Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bullterrier a médiában képes leírás - Bullterrier.tlap.hu
részletek »

Bullterrier a médiában - Bullterrier.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bullterrier.tlap.hu » Bullterrier a médiában
Keresés
Találatok száma - 6 db
A jégkorong és a bullterrier esete

A jégkorong és a bullterrier esete

A magyar jégkorongtársadalom évek óta élen jár a jótékonysági akciók tekintetében. Eddig leginkább a rászorulókon segítettek a szervezők, ezúttal is így lesz, de egy kicsit másképp. A Ladányi Balázs által kitervelt gyűjtés célpontjai nem emberek, hanem kutyák lesznek. A válogatott csatár ötletét csapata, a Sapa Fehérvár AV19 is támogatja.

Bullterrier fajtabemutató az Eurocenterben

Bullterrier fajtabemutató az Eurocenterben

Bullterrier fajtabemutató az Eurocenterben 2009. december 12-én 11.00 órai kezdettel a Magyar bullterrier tenyésztők és kedvelők egyesülete nyilvános fajtabemutatót és Bulli napot tartott az Eurocenterben található Alpha-vet üzletnél. Az egyesület szeretné a nyilvánossággal is megismertetni ezt a sokszor félreértelmezett fajtát. Eloszlatni a tévképet, hogy ez a fajta veszélyes. Megmutatni a bullterrier valódi arcát, bemutatni, hogy milyen lehet az élet egy igazi gyermek és emberszerető bohóccal.

Bullterrier találkozó Gödöllőn

Bullterrier találkozó Gödöllőn

A Bullterrier Baráti Kör szervezésében gyűltek össze a fajta barátai április 24-én, a gödöllői kutyaiskola területén. Az első bullterrier találkozó annyira jól sikerült, hogy a résztvevők már a második összejövetelt tervezgetik. A Bullterrier Baráti Kör szervezésében gyűltek össze a fajta barátai április 24-én, a gödöllői kutyaiskola területén. Az első bullterrier találkozó annyira jól sikerült, hogy a résztvevők és a szervezők már a második - valószínűleg szeptemberi - összejövetelt tervezgetik. A bullterrier az egyik olyan fajta, amely még mindig a legtöbbet szenved a média harcikutya hecckampányától. Nevéből adódóan a laikusok összekeverik a pitbullal, vérszomjas fenevadnak tartják, és fogalmuk sincs a fajta valódi karakteréről. A Bullterrier Baráti Kör találkozója volt az első olyan alkalom, amely összehozta a tenyésztőket és a hobbitartókat, hogy együttes erővel tehessenek a fajta jobb megítéléséért. Minden olyan törekvés, amely a fajtát népszerűsíti és megmutatja igazi természetét, hatalmas lépésnek számít a média által keltett előítéletek lerombolásában. Sajnos mai világunkban az emberek gondolkodásmódját túlságosan is befolyásolja a média. A felelőtlen 'sajtómunkások' nem érzik a súlyát és a felelősségét annak, hogy a félreinformálással és a címkézéssel mekkora kárt okoznak. A média által előidézett problémákat csak rajtuk keresztül lehetne helyrehozni.

Ladányi Balázs jótékonysági akciója

Ladányi Balázs jótékonysági akciója

A magyar jégkorong-társadalom évek óta élen jár a jótékonysági akciókban. Eddig leginkább a rászorulókon segítettek a szervezők, ezúttal is így lesz, de kicsit másképp. A Ladányi Balázs által kitervelt gyűjtés célpontjai nem emberek, hanem kutyák. A válogatott csatár ötletét csapata, a Sapa Fehérvár AV19 is támogatja. 'Sokan tudják rólam, hogy gyermekkorom óta kutyaőrült vagyok - mondta blogunknak Ladányi Balázs. - Kedvenc kutyafajtám az angol bullterrier, van is egy ötéves példányom. Járok kiállításokra is, ott ismerkedtem meg a bullterrier-fajtamentőkkel. Felkértek, ismert sportolóként segítsem munkájukat. Úgy gondoltam, ha ezzel segíthetek, miért ne vállaljam. Szeretnék mással is hozzájárulni a programhoz, ezért gyűjtést szervezek részükre. Beszéltem Ocskay Gáborral, aki az ügy mellé állt, így két hazai EBEL-mérkőzésen kikerülnek az urnák a székesfehérvári jégcsarnokban: január 19-én a Medvescak és 22-én a Graz elleni találkozókon. Tudom, hogy mindenkit sok helyről bombáznak hasonló kérésekkel, ezért egyértelműsítem, nem nagy összegekre gondoltunk, hanem például az elfekvőben otthon lévő, vagy az éppen a zsebekben csörgő aprópénzre. Ez is jelentős hozzájárulás és segítség a bajba jutott állatoknak. Ezenkívül elárverezem az egyik válogatott mezemet, amelyben nemrég játszottam idehaza.'

Miló Viki új szerelme egy bullterrier

Miló Viki új szerelme egy bullterrier

Miló Viki új szerelme egy bullterrier Miló Viki szerelembe esett. No nem úgy, ahogy sokaknak az eszébe juthatna, hiszen Vikit egy kis apró élőlény bűvölte el, aki nem más, mint a Belfi névre hallgató bullterrier kölyök. Miló Viki: 'Mindig is nagyon szerettem az állatokat, különösen a kutyákért vagyok oda. Amíg versenyeztem, és utána kialakítottam a magam kis életét, nehezen tudtam volna elképzelni, hogy egy kiskutyáról is gondoskodjak. Úgy gondolom, hogy mára már felnőttem a feladathoz. Sokat gondolkodtam, milyen fajtát is válasszak, amikor az interneten ráakadtam a bullterrier történetére. Valószínűleg most felkapják néhányan a fejüket, mert még mindig azt hiszik erről fajtáról, hogy harci kutya. Ha ránézünk a képekre: így néz ki egy harci kutyus? Kerestem egy megbízható tenyésztőt, ugyanis sokat hallottam a szaporítás problémájáról Magyarországon, amit azért is elítélendőnek tartok, mert egy ilyen fajtiszta kiskutyának bizony számtalan, akár örökletes betegsége is lehet. Például határozottan megtiltottam a szüleimnek és barátaimnak, hogy megajándékozzanak egy ilyen kutyussal. Azt gondolom, aki hosszú távon gondolkodik, és akár később gyermek mellett is szeretné tartani a kutyusát, az saját maga válassza ki mind a fajtát, mind pedig a helyet, ahonnan azt megveszi.

Nemzetek tornája

Nemzetek tornája

2009. November 14-15-én a Hollandiai Nuland városkában minden a bullterrierekről szólt. A holland Bullterrier Klub kezdeményezésében minden évben megtartják a nemzetek tornáját, ahol az adott országok csoportként mérkőznek meg, hogy kiderüljön, melyik országban vannak a legszebb bullterrierek.

Tuti menü