Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bullterrier linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Bullterrier képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: bullterrier.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 66 db
Alten Veste (DE)

Alten Veste (DE)

George Scherzerről elmondhatjuk, hogy a jelenkori bullterrierezés egyik legbefolyásosabb tenyésztője. Több vonalalapító kutya is került ki tenyészetéből. Jelenleg miniatűr bullterriereket is tenyészt. Tenyészete 30 éves múltra tekint vissza!

Anivellen Bull Terriers (PL)

Anivellen Bull Terriers (PL)

Az Anivellen, egy kis családi kennel, melyet Anna Karniewska-Murgala és lánya vezet. Szép weboldal, a galériát különösen ajánlom, mivel nem mindennapi életképeket találhatunk benne, amik igazán jellemzőek a fajtára.

Az első bullterrier Magyarországon

Az első bullterrier Magyarországon

A magyarországi bullterrier történetének legmeghatározóbb éve 1976, amikor megérkezett hazánkba az első angol bullterrier Hollandiából. A kicsi mindösszesen három hónapos volt, küllemét tekintve sárga-fehér. Már érkezésének körülménye sem volt mindennapi, hiszen a kutyussal egy időben magas rangú politikus is érkezett a repülővel, akit díszlövéssel köszöntöttek. Az újdonsült gazdik aggódva várták a kis bullterriert, gondolván, bizonyára halálra rémült. Azonban a Síva istennő után szabadon Asivára keresztelt kis bullterrier teljes békében aludt dobozában, mit sem sejtve a körülötte zajló felfordulásból, és ez a nyugalom egész életére jellemző volt.

Bikató-parti Minibull kennel

Bikató-parti Minibull kennel

Magyarország legkiemelkedőbb és legelismertebb miniatűr bullterrier kennel számos gyönyörű kutyával. Bagi Zsolt kutyáival számos rangos hazai és nemzetközi kiállításon szerepelnek kiemelkedő eredménnyel. Honlapja folyamatosan frissül újabb és újabb fotókkal és videókkal is.

Blöki.hu - Közösségi oldal háziállatoknak

Blöki.hu - Közösségi oldal háziállatoknak

Állati sok háziállat lakik nálunk: kutyák, macskák, lovak, papagájok sőt még malacok is! Gyere Te is és oszd meg kedvenced fényképeit, videóit és írj blogot. Ismerkedhetsz fajtársakkal, érdekes témákról beszélgethetsz a fórumon, rengeteg vicces videóval és állatos játékkal töltheted az időt jó társaságban. Kedvenced oldalát könnyen elküldheted ismerőseidnek iWiW-en és Facebook-on is, így megoszthatod legújabb élményeiteket. Minden héten új témával várunk a fotó versenyben, ahol sok száz remek kép mellett Te is benevezheted kedvenced egy-egy jól sikerült fotóval. Érdekes, vicces fotókhoz készíthetsz képaláírást a szövegelj játékban. Szavazz a legjobb szövegre és képre, hogy gyarapodjon a gyűjteményünk egy újabb vicces képpel.

Hirdetés
Bufoon Bull's

Bufoon Bull's

A Bufoon Bull's kennel nemrég került bejegyzésre, és már a neve is magáért beszél, mivel a Buffoon bohócot jelent. A kennel tulajdonosa ezzel is a fajta egyik olyan tulajdonságát kívánta kiemelni, ami nagyon sokszor feledésbe merül a téves harcikutya mítosz miatt. Az alapító szuka: Lonny Freiwald. A kennel honlapja korábban magyarul is elérhető volt, reméljük az a verzió is hamarosan feltöltésre kerül.

Bull Terrier Club UK

Bull Terrier Club UK

Az Angol Bull Terrier Club honlapja. A club alapítási éve:1887. A honlapon rengeteg hasznos információ megtalálható a fajtáról, úgy mint bírói lista, kiállítási információk, bullterrier mentés, a fajta története, a fajtastandard ...stb. Érdemes megnézni!

Bull Terrier Fotók és videók

Bull Terrier Fotók és videók

Bull Terrier fotók és videók tárháza ez az évek óta működő és lelkesen karbantartott oldal. Végre nem csak egy-egy fotón láthatjuk a minket érdeklő kutyákat, hanem kiállításokon készült felvételeken is, ahol van lehetőségünk a kutyák egyéb jellemzőit is tüzetesebben megfigyelni.

Bullcreeks (DE)

Bullcreeks (DE)

A Bullcreeks egy családi kennel, standard és miniatűr bullokat tartanak. Érdekes végigböngészni egy olyan kennel weblapját, ahol még sose született alom, de a lelkesedésük a fajta iránt töretlen. Sok szép bullterrieres pillanatképpel találkozhatunk a weboldalon.

Hirdetés
Bullterier Fajtamentés (BBT)

Bullterier Fajtamentés (BBT)

A magarországi Bull Terrier fajtamentés és a Bullterrier Baráti Társaság Fóruma. Köteltlen beszélgetés és segítségnyújtás a gazda nélkül maradt ill gazdáiktól elkobzott Bullterrierekről. Végleges és ideiglenes befogadó családok/gazdik és a szimpatizánsok találkozóhelye.

Bullterrier a Wikipedián

Bullterrier a Wikipedián

A bullterrier szócikk a Wikipédián - a szabad enciklopédián. A bullterrier 'régi' bulldog és a mára már kihalt fehér angol terrier keresztezéséből tenyésztették ki, továbbá fontos szerepe volt még a dalmatának és más fajták is. Kitenyésztésnél a kitűzött cél a harci kutyává való nevelés volt. James Hinks birminghami tenyésztőt tartják a 'bullterrier atyjának'. Az ideális bullterrier feje lefelé ívelő (downface), telt (fillup) és az orr fölött lefelé ívelő törés jellemzi (roman finish). Fogazata ollós; a felső állkapocsban 20, az alsó 22-re szorosan rásimuló, erős és egészséges fognak kell lennie.Szeme fekete, keskeny, ferde állású, háromszög alakú és mélyen ülő. Fülei kicsik, vékonyak és szorosan együttállóak. Nyaka nagyon izmos, hosszú, ívelt és lebernyegtől mentes. A mellső lábakat kerek csöves csontok alkotják, erősek, párhuzamosak, hosszúknak körülbelül a mellkas mélységével kell egyenlőnek lenniük. Törzse hengeres, a mellkas alsó vonala közelebb van a talajhoz, mint a has vonala. Háta rövid, enyhén ívelt, mellkasa széles. Mancsai kerekek, tömörek, jól ívelt ujjakkal; a hátsók kisebbek az elsőknél. Farka a tövénél vastag, majd elvékonyodik, rövid, mélyen ülő és vízszintesen tartott. Szőrzete finom fényű, rövid, sima, kemény tapintású és tömött. Színe lehet fehér, továbbá a fekete, vörös, őzbarna és trikolor csíkozottság is elfogadott.

Bullterrier Fajtaismertető

Bullterrier Fajtaismertető

A kuytatar.hu magyar online kutyás lexikon Bullterrier aloldala, ahol egy rövid, de átfogó ismertetést kaphatunk a fajtáról képekkel illusztrálva. Találhatunk még itt linkajánlót is ami a magyar bullterrier kennelek között szemezget.

Bullterrier Fajtamentés

Bullterrier Fajtamentés

Az Egyesület célja a Magyarországon lévő Angol Bullterrierek, Standard és Miniatűr méretváltozatainak mentése, menhelyekről és gyepmesteri telepekről. A kimentett bullterrierek rehabilitációja, ivartalanítása, majd egyedi megjelöléssel segítve a végleges örökbeadásukat. Országos fajtaismertető napok, és találkozók szervezése, lebonyolítása.

Bullterrier Kutya

Bullterrier Kutya

Kutyavásárlás előtt áll? Nem tud dönteni, hogy milyen fajtát válasszon? Akkor nézzen be erre az oldalra, segítünk a választásban. A kutyák weblapja, a kutyafajták ismertetésével foglalkozik. Több különleges fajjal is megismerkedhetünk, így ha egy házi kedvencet szeretnénk, megtudhatjuk, hogy melyik kutyafajta a legalkalmasabb számunkra.

Bullterrier találkozó Gödöllőn

Bullterrier találkozó Gödöllőn

A Bullterrier Baráti Kör szervezésében gyűltek össze a fajta barátai április 24-én, a gödöllői kutyaiskola területén. Az első bullterrier találkozó annyira jól sikerült, hogy a résztvevők már a második összejövetelt tervezgetik. A Bullterrier Baráti Kör szervezésében gyűltek össze a fajta barátai április 24-én, a gödöllői kutyaiskola területén. Az első bullterrier találkozó annyira jól sikerült, hogy a résztvevők és a szervezők már a második - valószínűleg szeptemberi - összejövetelt tervezgetik. A bullterrier az egyik olyan fajta, amely még mindig a legtöbbet szenved a média harcikutya hecckampányától. Nevéből adódóan a laikusok összekeverik a pitbullal, vérszomjas fenevadnak tartják, és fogalmuk sincs a fajta valódi karakteréről. A Bullterrier Baráti Kör találkozója volt az első olyan alkalom, amely összehozta a tenyésztőket és a hobbitartókat, hogy együttes erővel tehessenek a fajta jobb megítéléséért. Minden olyan törekvés, amely a fajtát népszerűsíti és megmutatja igazi természetét, hatalmas lépésnek számít a média által keltett előítéletek lerombolásában. Sajnos mai világunkban az emberek gondolkodásmódját túlságosan is befolyásolja a média. A felelőtlen 'sajtómunkások' nem érzik a súlyát és a felelősségét annak, hogy a félreinformálással és a címkézéssel mekkora kárt okoznak. A média által előidézett problémákat csak rajtuk keresztül lehetne helyrehozni.

Bullterrierek a Startapro.hu-n

Bullterrierek a Startapro.hu-n

A Startapro.hu bullterrier szekciója: Az árak és a felhozatal szempontjából, illetve tájékozódásképpen érdemes körbenézni, de a direkt vásárlást csak a hirdetés alapján nem ajánlom. Érdemesebb a tenyésztők hirdetéseiből kiindulva egy időpontot egyeztetni, és egy személyes találkozót kérni, ahol nem csak az almot nézhetjük meg, hanem a szülőpárt is, illetve feltehetjük esetleges kérdéseinket a fajtával és a tartással kapcsolatban.

Bullterrific Bullterrier Kennel

Bullterrific Bullterrier Kennel

A Bullterrific kennel tulajdonosát, Csehkis Balázst nem kell senkinek sem bemutatni, aki bullterrieres körökben mozog biztosan váltott már vele pár szót. Balázs az MBTKE és OTK-BT alapítótagja, és egyik vezéregyénisége, mindemellett elkötelezett tenyésztő.

Tuti menü